Frankfurt Eğitim Ataşeliği

"7 Bölge 7 Mutfak Kültürü" Projesinin V. Ayağı Olan "Karadeniz Yöresel Mutfak Kültürü" Programı

Ataşeliğimizin yürüttüğü "7 Bölge 7 Mutfak Kültürü" projesinin V. ayağı olan "Karadeniz Yöresel Mutfak Kültürü" programımızı Frankfurt T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu ile işbirliği içinde Rodgau Wolfschlucht Restoran'da gerçekleştirdik. Çeşitli ülke başkonsolosları, Alman okul müdürleri ve STK temsilcilerinin katıldığı programda Türkçe Öğretmenimiz Hüseyin Gamsız, Karadeniz mutfak kültürü hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi ve katılımcılara yöresel yemekler ikram edildi. Öğretmenlerimiz Behiye Yalçın, Serdar Yalçın, Selçuk Yaşar ve Nuri Can Ünlü ile Kemençe Sanatçısı Yahya Başaran tarafından Karadeniz müziğinin en güzel örnekleri sunuldu. Ordu karşılaması ve horon oynandı. Programda büyük emekleri olan TTK öğretmenlerimize, sanatçılarımıza, destek sağlayan Ahinur Gıda, Büdingen DİTİB Cemiyeti, Eda Catering, DTGB, MÜSİAD, Emekli Türkçe Öğretmeni Mehmet Şaşmaz, Ekonomi Ataşemiz Mücahit Civriz ile diğer sponsorlarımıza, Başkonsolosumuz Erdem Tunçer'e ve bütün katılımcılara gönülden teşekkürler.


02-07-202402-07-202402-07-202402-07-202402-07-202402-07-202402-07-202402-07-202402-07-2024

Generalkonsulat der Republik Turkei Referat für Schulwesen Kennedyallee 115 117, D 60596 Frankfurt am Main - 0049697072307

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.